Nieuwe samenwerking tussen Calidos Othello en nexuzhealth laat automatische afleiding van de VG-MZG-scores toe voor KWS-ziekenhuizen.

22/08/2019

Leuven, 14 augustus 2019 – Nexuzhealth, met KWS Vlaams marktleider in het elektronisch patiëntendossier, kiest voor Calidos Othello als partner voor de afleiding van VG-MZG-scores. Calidos Othello is reeds jaren markleider in het afleiden en registreren van deze scores. De nieuwe samenwerking laat de KWS-ziekenhuizen toe om hun VG-MZG-registratie automatisch te laten verlopen.

Nexuzhealth werkt er doorlopend aan om de gebruiksvriendelijkheid en toegevoegde waarde van KWS, hun elektronisch patiëntendossier, te verhogen. Door de samenwerking met Calidos Othello, kan de VG-MZG-registratie automatisch verlopen en wordt een enorme manuele registratielast uitgespaard. Met de combinatie van KWS en Calidos Othello Basic van de software worden de scores afgeleid tijdens de 4 registratieperiodes. Nog in 2019 zullen de eerste ziekenhuizen opstarten met deze nieuwe formule. Vanaf 2020 zouden de andere partnerziekenhuizen volgen.

Over Calidos

Calidos is een Belgisch IT-bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van oplossingen voor het digitaliseren van interne ziekenhuisprocessen. Zo zijn ze met Calidos Othello Calculator en Studio reeds jarenlang marktleider voor het afleiden en registreren van VG-MZG-scores. Daarnaast hebben ze met Team n Time een totaaloplossing voor het objectiveren van zorgzwaarte en deze te gebruiken om zorgpersoneel intelligent in te zetten. Ze zijn in meer dan 40% van de Belgische ziekenhuizen actief en stellen zich steeds op als partner die luistert naar feedback en inzichten van hun partnerziekenhuizen.

Over nexuzhealth

Nexuzhealth is Vlaams marktleider in het beheer van elektronische patiëntendossiers (EPD). Opgericht in 2016 door UZ Leuven en Cegeka, bouwt het op 25 jaar ontwikkeling aan het Klinisch Werkstation (KWS) binnen UZ Leuven. Nexuzhealth combineert zo de jarenlange ervaring van beide organisaties in ICT en gezondheidszorg met de passie van een startup.

Door de samenwerking tussen verschillende ziekenhuizen én de patiënt op een transparante en eenduidige manier aan te bieden vergroot nexuzhealth de kwaliteit van de zorgverlening. Momenteel wordt gewerkt aan de uitbreiding van deze samenwerking naar de eerstelijnsgeneeskunde, waaronder huisartsen en thuisverpleegkundigen. Zo krijgen ook zij toegang tot de voordelen die een geïntegreerd patiëntendossier biedt.

Vandaag werken al 30 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen met KWS, goed voor 45% van de Vlaamse ziekenhuisbedden. Ook de patiënten vinden de weg naar mynexuzhealth.com, het platform waar elke patiënt van een aangesloten zorginstelling zelf gratis zijn dossier kan raadplegen. Zo’n 1 miljoen patiënten gebruiken het dossier al in hun contacten met hun zorgteam, hetzij via de computer of via de smartphone.