19/04/2018
De eerste 365 dagen van Gertie Delande

Gertie Delande werkt al twintig jaar voor Cegeka. Ze leidt er de healthcaredivisie. Sinds begin 2017 is ze ook de CEO nexuzhealth, een joint venture tussen het Hasseltse softwarebedrijf en de IT-afdeling van UZ Leuven. “Ik laat niet zo makkelijk los”, geeft ze toe. “Maar het is ook logisch om beide functies te combineren. Ze zijn nauw met elkaar verweven.”

15/02/2018
Jessa kiest voor elektronisch patiëntendossier (EPD) van nexuzhealth

Op donderdag 15 februari ondertekent Jessa het contract met nexuzhealth voor de implementatie van het geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Jessa wordt zo het 26ste ziekenhuis dat met het EPD van nexuzhealth aan de slag gaat.

31/01/2018
Nexuzhealth lanceert elektronisch patiëntendossier in 5 bijkomende ziekenhuizen

Nexuzhealth is een joint venture van UZ Leuven en Cegeka die instaat voor de verdere ontwikkeling, implementatie en commercialisatie van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Een jaar na de oprichting van nexuzhealth sluiten 5 bijkomende ziekenhuizen zich aan. Dat brengt het totale aantal ziekenhuizen dat het EPD van nexuzhealth gebruikt op 26, wat overeenstemt met de helft van de Vlaamse markt.

18/01/2018
Inloggen op mynexuzhealth(pro) met itsme®

Voortaan kunnen patiënten en artsen ook inloggen op mynexuzhealth of mynexuzhealthpro met itsme®. 

Inloggen via CSAM kan nog steeds met de eID en kaartlezer of met de combinatie van een beveiligingscode + gebruikersnaam en wachtwoord via een app. Daar komt nu een nieuwe handige digitale sleutel bij, itsme®.

01/01/2018
Infostand wijst patiënten de weg naar mynexuzhealth

mynexuzhealth is een webtoepassing en app waarmee patiënten van nexuzhealth-ziekenhuizen inzage krijgen in hun medisch dossier.

30/12/2017
Nexuzhealth genomineerd voor de Belfius Smart Company Awards 2017

Welke innovatieve en duurzame projecten die een echt antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving, zullen op het Smart Belgium Event op 21 maart in de prijzen vallen? Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden samen niet minder dan 233 kandidaturen in. Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land. 50 ervan werden genomineerd voor de finale en maken kans op een van de 5 Awards en de publieksprijs die op de slotceremonie zullen worden uitgereikt in aanwezigheid van talrijke professionals en deskundigen uit het bedrijfsleven, de lokalen besturen, het onderwijs en de gezondheidssector. Bij de genomineerden zijn er drie bedrijven uit Limburg: Encon (Bilzen), Nexuzhealth (Hasselt) en AR Metallizing (Genk). Bij de lokale besturen werd Maaseik eveneens voor de finale geselecteerd in de categorie ‘Belfius Smart City Award

05/10/2017
Nieuwe app voor beter comfort borstkankerpatiënt

nexuzhealth realiseert samen met het UZ Leuven nieuwe app om mensen met kanker beter te begeleiden en te behandelen.

02/08/2017
Het Wit-Gele Kruis en nexuzhealth KWS werken samen aan betere gegevensdeling binnen de gezondheidszorg

De koppeling tussen het KWS en het mijnWGK-platform werd gerealiseerd. Deze koppeling kan per nexuzhealth ziekenhuis geactiveerd worden na akkoord tussen het Wit-Gele Kruis en het ziekenhuis.

Pages